Informació de Perill d'AllausVersió en pdf (41KB)

INFORMACIÓ NIVOLÒGICA

(VÀLIDA FORA PISTES D'ESQUÍ I ZONES NO CONTROLADES)

Nota emesa el 22/11/2018

Durant aquesta setmana han caigut entre 10 i 20 cm de neu més a la Ribagorçana-Vall Fosca i a la Pallaresa, i menys de 10 cm a la resta. Podem trobar neu de la última enfarinada a partir de 1700-1800 m, per bé que per calçar esquís haurem de pujar fins a 2000 m. Els sectors on la innivació és menor i més irregular són el Perafita-Puigpedrós i l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa.
El problema principal és el de neu ventada. Dimarts ja es van registrar algunes allaus naturals al Ter-Freser i a la Pallaresa. Així, a partir de 2300-2400 m hi ha plaques de neu ventada de mida 1 (insuficient per enterrar una persona però si per produir caigudes o lesions) que es poden trencar al pas d'una persona i afecten sobretot les orientacions nord i est. Les zones de sortida de les Canals del Cadí-Moixeró i la Vall del Ter són els indrets on aquestes plaques podran tenir més mida i més probabilitat de caiguda; en canvi, a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa i al Perafita-Puigpedrós les plaques són aïllades i de mida molt petita. Independentment, fins a 2400 m no es descarten allaus naturals de neu recent de mida 1, que podran afectar qualsevol orientació.
Divendres un nou front afectarà el Pirineu; degut al vent de sud-oest a nord-oest es formaran noves plaques de neu ventada, en general de mida 1 i sobretot a la Ribagorçana-Vall Fosca i a la Pallaresa.

Aquesta nota nivològica s'actualitzarà quan les condicions del mantell així ho requereixin.

InfoBPA v3