Butlletí de Perill d'Allaus - Pirineu Oriental
Aran - Franja nord de la Pallaresa Ribagorçana - Vall Fosca Pallaresa Perafita - Puigpedrós Vessant nord del Cadí-Moixeró Prepirineu Ter-Freser

BPA - PIRINEU ORIENTAL

(Vàlid fora pistes d'esquí i zones no controlades)
Data: 12/05/2017
Hora: 14:00
Vàlid fins el dia: 15/05/2017
Estimació del perill d'allaus fins a les 24:00 de 15/05/2017
FEBLE (1).
FEBLE (1).
FEBLE (1).
FEBLE (1).

Estat del mantell nival. evolució fins a les 24:00 de 15/05/2017
La situació és favorable.

Les precipitacions registrades entre dimecres i dijous han deixat entre 30 i 50 mm de precipitació a la meitat occidental del Prepirineu i del Vessant Nord del Cadí-Moixeró, i 10-30 mm a la resta. La cota de neu va començar a 2600 m i va baixar fins a 2200 m; la precipitació va venir acompanyada de vent de sud i oest, i part va ser en forma de neu granulada.

Avui divendres i al llarg del cap de setmana les temperatures augmentaran progressivament; el regel matinal serà feble degut a la nuvolositat variable, als matins hi haurà ullades de sol i es registraran alguns ruixats amb cota de neu voltant els 2400 m durant les tardes. Són possibles algunes caigudes d'allaus de fusió de mida 1 (insuficients per enterrar a una persona, però amb capacitat per tirar-la i produir caigudes i lesiones) en indrets obacs; tot i que podran caure en qualsevol moment, seran més probables en moments de forta insolació o coincidint amb els ruixats.

Recomanem consultar el decàleg de bons hàbits que trobareu a http://icgc.cat/Administracio-i-empresa/Serveis/Riscos-geologics-i-geotecnia/Allaus/Sobre-les-allaus/Decaleg-de-mesures-de-seguretat-i-bons-habits.

Evolució setmanal del perill d'allaus i estat del mantell, consultable a: http://www.icgc.cat/Administracio-i-empresa/Serveis/Riscos-geologics-i-geotecnia/Allaus/Informacio-nivologica/Resum-nivologic-setmanal
Distribució del mantell nival
L'episodi de nevades de dimecres i dijous ha enfarinat per sobre de 2200 m. El mantell preexistent es trobava per sobre de 2000-2100 m a orientacions obagues, i per sobre de 2400-2500 en solanes, on el mantell era discontinu fins als cims. A 2300 m, en orientacions obagues, els gruixos de neu no superen els 30 cm, tret del Vessant Nord del Cadí-Moixeró on arriben a 70 cm.

Evolució del gruix, consultable a: http://www.icgc.cat/Administracio-i-empresa/Serveis/Riscos-geologics-i-geotecnia/Allaus/Informacio-nivologica/InfoGruixNEU
Predicció meteorològica per MITJÀ TERMINI
Tendència per a les properes 48 - 72 hores
L'augment de temperatures, la forta insolació i el cada vegada menys intens regel matinal faran que puguin tenir lloc allaus de fusió.

Evolució del perill: ESTACIONARI.
El proper butlletí s'emetrà el dia 15/05/2017
InfoBPA v3